Vaikka moderni tekniikka on melko hämmästyttävää ja voi tehdä uskomattomia asioita, sillä on yksi suuri haittapuoli, kun on kyse sijoituksesta johonkin uuteen näyttävään esineeseen. Tämä haittapuoli on tietysti se, että vaikka se saattaa olla hämmästyttävää juuri nyt, kestää luultavasti vain vuoden, ennen kuin se vanhenee kokonaan. Teknologia kehittyy nopeasti, ja vuosi vuodelta parempia laitteistoja ja ohjelmistoja on usein turha säilyttää edes ostamamme teknologia lyhyen ajan kuluttua.
Mutta siitä huolimatta, on kuitenkin joitain retroteknologian kohteita, joista kannattaa pitää kiinni. Tämä ei johdu siitä, etteivätkö ne olisi vanhentuneita – vaan pikemminkin siitä, että ne ovat edelleen niin täynnä luonnetta, täynnä onnellisia muistoja ja niin ajattomasti suunniteltuja, että ne voivat silti tarjota arvoa muilla tavoilla. Lue eteenpäin ja katsomme joitain parhaita esimerkkejä retrotekniikasta, jotka ovat kestäneet ajan kokeen tavalla tai toisella. Jos sinulla on kotonasi jotain näistä mahtavista esineistä, muista pitää niistä kiinni tavalla tai toisella.
Nokia 3210
Tämän piti mennä tänne. Monille meistä tämä oli ensimmäinen kerta, kun matkapuhelimesta tuli todella korvaamaton teknologia. Snake on edelleen hauskaa, joskin hurmaavasti päivätty verrattuna johonkin Angry Birdsiin (joka alkaa olla vähän itselläsi mielessä), ja jos sinulla on siellä vanhoja viestejäsi, se voi tarjota todellisen kävelevän muistin. kaista.
O2 XDA Exec
Okei, Nokia 3210 kannattaa säilyttää, koska se vangitsi aikakauden ja miltä se näyttää niin uskomattoman vanhentuneelta nykyään muiden laitteiden rinnalla. Tämän spektrin toisessa päässä on kuitenkin O2 XDA Exec. Tämä oli harvinainen laite, jonka vain harvoilla ihmisillä oli etuoikeus omistaa ja käyttää, mutta se on myös tekniikka, joka oli niin uskomattoman aikaansa edellä aikoinaan, että se voi itse asiassa kestää joitakin parhaista laitteistoista. vielä nytkin (jollain tavalla).
Tässä laitteessa oli täysi QWERTY-näppäimistö ja se käytti kannettavan tietokoneen kaltaista suunnittelua. Vain näyttö voisi myös kääntyä muuttaen siitä kämmenmikron, joka näyttää huomattavasti iPhonelta. Se oli verkkokäyttöinen, siinä oli sisäänrakennettu kosketusnäyttökynä, ja se pystyi pelaamaan 3D-pelejä, kuten Tomb Raideria. Voisit jopa käyttää DOS-emulaattoria siinä ja asentaa sitten Windows 95:n. Toki se tuskin toimi… mutta se on uskomaton saavutus näin vanhalle vempaimelle.
ZX Spectrum
Niille meistä, jotka ovat tarpeeksi vanhoja muistamaan, kun tietokoneiden piti ladata ohjelmistoja kasettinauhoilta, Spectrumilla on erityinen paikka. Tämä on nyt arkaainen laitteisto, mutta monet nykyiset kooderit ovat oppineet ohjelmoimaan sillä. Siinä oli myös klassisia pelejä, kuten Arkanoid, joita muistetaan edelleen hellästi vielä tänäkin päivänä.
Megadrive/SNES
Oli aika, jolloin sinun piti vain tietää jostain, oliko heillä SENS vai Megadrive. Jos olet joskus löytänyt itsesi jommastakummasta leiristä, olet ollut onnekas saadessasi kokea yhden pelaamisen kulta-ajasta – jolloin pelit olivat yksinkertaisia ​​ja pelattavuus koukuttava. Tänä aikana julkaistiin joitain täysin klassisia pelejä, joiden vaikutus näkyy edelleen. Älä luovu kummastakaan näistä pelihistorian palasista!
Dell Streak
Tämä on toinen esine, jota monet ihmiset eivät omista tai edes tiedä – mikä tekee siitä niin siirtämiesi ja varastojesi huolenpidon arvoisen.
Niille, jotka eivät omista tätä teknistä epäselvyyttä, Dell Streak on yli 5 tuuman älypuhelin ajoilta, jolloin iPhoneja pidettiin suurina. Tämä oli puhelin, joka käänsi päät ja vastoin yleistä käsitystä oli todella ensimmäinen phablet (kauan ennen Galaxy Notea). Se kuitenkin myi tuskin yksikköä, mikä tekee siitä jälleen yhden mahtavan vanhan tekniikan, joka kannattaa säilyttää!