Ruoan myynti on monella tapaa samanlaista kuin minkä tahansa muun tuotteen myynti, mutta samalla sillä on useita eroavaisuuksia, jotka erottavat sen muista. Kun myyt ruokaa, haluat saada sen näyttämään hyvältä ja kiinnittää huomion tuotteisiin, joita ostajasi eivät ehkä muuten olisi ajatelleet katsoa – aivan kuten muidenkin tuotteiden kanssa. Samalla sinun on kuitenkin myös kiinnitettävä paljon huomiota siihen, että tavarasi näyttävät terveiltä, ​​puhtailta ja luotettavilta. Ehkä ei ole yllättävää, että ihmiset ovat hyvin nirsoja sen suhteen, mitä he ovat valmiita syömään. Sellaisenaan sinun on varmistettava, että järjestät varastosi tavalla, joka herättää luottamusta ja samalla työskentelee heidän nälkäistään / makeanhampaistaan ​​eduksesi. Ja sitten on kaikki muut asiat, joita sinun on mietittävä, jotka eivät vain ole ongelma muiden tuotteiden kanssa…

Sopivien paikkojen löytäminen
Ensimmäinen huomio, joka sinun on otettava huomioon elintarvikkeiden – erityisesti tuoretuotteiden – suhteen, jota sinun ei tarvitse miettiä useimpia muita tuotteita myydessäsi, on, sopiiko paikka, jossa esittelet ruokaasi, kyseisille tuotteille.
Jos esimerkiksi myyt hedelmiä, et voi kovin hyvin pitää sitä ulko-ovesi paletissa. Miksi ei? Koska riittää, että tuulenpuuska puhaltaa pölyä ja likaa sisään, ja päädyt likaisiin ja likaisiin hedelmiin, jotka eivät näytä hyvältä ja jotka eivät sovellu syötäväksi.
Älä myöskään pidä pilaantuvia esineitä lähellä keskuslämmitystä, elleivät ne ole jääkaapissa, koska muuten ne voivat kuumeta liikaa ja homehtua nopeammin. Kosteat alueet ovat myös kiellettyjä, ja sinun tulee myös välttää ruoan pitämistä liian lähellä lattiaa siltä varalta, että eläimiä pääsee sisään tai sinulla on jonkinlainen tulva. Jopa ikkunasta sisään tuleva valo voi saada esimerkiksi banaanit kypsymään nopeammin.

Näyttääkö hyvältä?
Mutta vaikka tuoretuotteiden liiallinen valo voi olla huono idea, sinun on myös varmistettava, että et säilytä ruokaa huoneen pimeässä nurkassa, jossa se ei näytä puoliksi houkuttelevalta. Etenkin hedelmät ja vihannekset näyttävät maukkaimmilta, kun niitä säilytetään jossain vaaleassa paikassa ja kun värit saavat pomppia. Siksi saatat haluta investoida hyvään valaistukseen, jonka avulla voit saada tuotteet näyttämään kiiltäviltä ja herkullisilta.
Myös varastojen kierto on erittäin tärkeää – ja erityisesti silloin, kun on kyse asioista, jotka voivat homehtua. Jos huomaat merkkejä siitä, että jokin esine irtoaa, sinun on poistettava se välittömästi. Homehtunut banaani ei ainoastaan ​​saa ruoasi näyttämään kokonaisuutena paljon vähemmän houkuttelevalta (ja kyseenalaistaa sen tuoreuden), vaan se saa myös muut tuotteet valmiiksi nopeammin.
Mitä tahansa ruokanäyttelyssäsi on, tulee näyttää maukkaalta ja tuoreelta – vaikka haluatkin kannustaa vanhempia tuotteita myymään nopeammin, joten saatat haluta tuoda ne lähemmäs etuosaa niin kauan kuin ne näyttävät edelleen maukkailta.

Layout
Myös tapa, jolla laitat ruokaa, on erittäin tärkeä. Tässä sinun on varmistettava, että ruokasi on asetettu siten, että ihmiset löytävät etsimänsä samalla kun he voivat “kompastua” muihin tuotteisiin, joita he eivät muuten olisi tulleet ajatelleeksi. Tästä syystä on niin tärkeää muuttaa ajoittain asetteluasi, jotta ihmiset joutuvat tekemään vähän hakuja. Tästä syystä voi myös olla hyvä idea olla alennetuilla osioilla, jotka saavat ihmiset kurjaamaan ja antavat heille mahdollisuuden tehdä impulssiostoksia ja toivottavasti löytää uusi tuotemerkki. POS-näytöt ovat myös korvaamattomia tällä tavalla.
Ajattele loogisesti myös tapaa, jolla järjestät ruoka-aineet sen suhteen, mitä ihmiset todennäköisesti haluavat tiettyinä aikoina. Aavikon pitäminen yhdessä paikassa on järkevää esimerkiksi siksi, että ihmiset haluavat luultavasti etsiä vanukasta yhdestä paikasta, mutta olisiko myös järkevää laittaa kahvisi tänne siltä varalta, että nämä ihmiset pitävät päivällisjuhlia?